wandeling door de tuin


Een wandeling door de tuin voert u langs een verlaagd terras omringd met dakplatanen, aan het einde van het terras gaat u via een rozenpoort naar de laan met fruitbomen, o.a. kersen-, appel,- peren-, en pruimenbomen, als onderbeplanting schaduwplanten zoals helleborus, bergenia en verschillende soorten varens.

 

 

 


Achter in de tuin komt u bij enkele proefvakken waar planten worden gezet waarvoor niet direct een plaatsje in de tuin is, de proefvakken hebben als randbeplanting buxushagen.
Loopt u verder dan komt u op een terras uitkijkend over het polderlandschap.

 

 

 


Vanaf het terras heeft u een doorkijk, via een rond grasveld omringd met taxushagen, naar de vijvertuin.

 

 

 

 

 


De vijvertuin met aan weerszijden een grasveld en borders met vaste planten op kleur, vanuit de vijvertuin loopt u naar de tuin rond het huis.

 

 

 

 


De tuin bij het huis heeft een binnentuin met terras, daaromheen een formele voortuin met ornamenten, u loopt rond het huis en komt op het terras bij de serre, aangrenzend aan dit terras twee vijvers waarlangs beplanting met rozen, grassen en helleborus planten.

 

 

 

 


In aanleg is de schaduwtuin in de windsingel, door de windsingel is een pad gelegd met daarlangs schaduwplanten en als struiken hortensia soorten.